• Zápis detí do Materskej školy Veľká Ida č. 359

            •  

              Žiadosť o prijatie dieťaťa do Materskej školy Veľká Ida č. 359                                                                            na školský rok 2024/2025  sa prijíma  v budove MŠ  v dňoch:

              6.5.2024 (pondelok)     od 1300 hod. do 1500 hod.

              7.5.2024 (utorok)          od 900 hod. do 1200 hod.

                              Podmienky prijatia:

              • Pre dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku do 31. augusta príslušného kalendárneho roka, je predprimárne vzdelávanie povinné.
              • Na predprimárne vzdelávanie v materských školách sa prijíma spravidla dieťa od troch do šiestich rokov jeho veku. Výnimočne možno do materskej školy prijať dieťa po dovŕšení dvoch rokov veku, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky, vrátane kapacitných možností školy. Dieťa mladšie ako dva roky do materskej školy nemožno prijať  ani na adaptačný pobyt alebo diagnostický pobyt.
              • Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne prijíma dieťa, ktoré dovŕši do 31.8.2024 piaty rok veku, dieťa s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky a následne deti, ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie, t. j. deti ktoré dovŕšia 4 roky do 31. augusta príslušného kalendárneho roka.
              • O prijatí dieťaťa so zdravotným znevýhodnením rozhodne riaditeľ na základe odporúčania všeobecného lekára pre deti a dorast, školského zariadenia poradenstva a prevencie a informovaného súhlasu zákonného zástupcu, ak sú vytvorené vhodné materiálne, personálne a iné potrebné podmienky, vrátane kapacitných možností školy. Dieťa má v rozhodnutí určený diagnostický pobyt v trvaní 3 mesiace.
              • Písomnú Žiadosť zákonného zástupcu o prijatie dieťaťa do materskej školy, ktorej súčasťou je potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, podpisujú obaja zákonní zástupcovia. V prípade, že to nie je možné, zákonný zástupca odovzdá aj písomné  vyhlásenie alebo predbežné opatrenie, vydané súdnym rozhodnutím.
            • Darovanie 2% daní z príjmu

            • Vážení rodičia, starí rodičia a priatelia školy, 

              srdečne Vám ďakujeme za to, že ste 2%  zo svojich daní aj v roku 2020 prispeli na činnosť Občianskeho združenia rodičov pri MŠ Veľká Ida č. 359. Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v našej škole darovaním 2% z dane aj v ďalšom roku. Ďalšie informácie nájdete  v kolónke O škôlke pod názvom: Darovanie 2% zo svojich daní z príjmu.